by Lemi on Thu Mar 20, 2008 10:33
Vucko, brate napaceni, ti se prebaci na farmaciju onda, ako ti nije dovoljno to sto treca godina farmacije ima kod nas predavanja. Sto kaze mladjo, ko god bio jer jos nisam ukopcao ko je, kad bi se na faksu otvorilo pola smjera a ne cijeli postali bi kolektivni socijalni centar za nezbrinute. Livadska nastava je po meni ok, ja bih sve dao da je pola nastave prakticnog karaktera. Vise naucim kad odem u vocnjak bilo gdje, nego na suvoparnoj teoriji i predavanjima. Mislim da predavanja treba da sluze kao dopuna prakticnoj nastavi. Druga stvar je to sto na mojoj trecoj nesrecnoj godini ima 80 ljudi... tacnije 80 vrsta gamadi za koje ne postoji gamadicid i koji se ponasaju nesto poput buva i vasi. Ko da ih je neko tjerao da studiraju. Studiranje im se svodi na dolazenje zbog pluseva i potpisa u indekse. To u mojoj generaciji treba ukinuti i mislim da ce se tako napraviti najbolja selekcija na one koji hoce da studiraju i na one "majstore, otvori zadnja, ima izaci!".... toliko o tome, a nisam ni naceo temu...
Englezi uce na Oxfordu, Francuzi na Sorboni, a Srbi ko Srbi na svojim greskama...